Idee voor een Wiki artikel? Lees in dit artikel hoe je kunt helpen!

Bodyguard

Uit Bokt

Ga naar: navigatie, zoeken
Bodyguard
Geenfotosport.jpg
Dressuurpaard en dekhengst
Geboren: 30 maart 2006
Overleden -
Sexe: Hengst
Kleur: Zwart
Stokmaat: 1,70 meter
Ras: KWPN
Ruiter: Edward Gal
Website: http://www.oldenhoff.nl/hengsten/bodyguard.phpBodyguard is een zwarte zoon van de keurhengst Gribaldi. Hij is in 2009 goedgekeurd voor de dekdienst bij het KWPN

Afstamming en signalement

Afstamming van Bodyguard
Bodyguard Gribaldi (keur) Kostolany Enrico caruso
Kapstadt
Gondola II Ibikus
Gloria VI
Ulinda (keur) Negro (keur) Ferro (preferent)
Fewrie (keur preferent prestatie)
Kolinda (keur) Cocktail (preferent)
Gasinda (keur sport dressuur)

De keurhengst Gribaldi maakt momenteel furore met diverse succesvolle nakomelingen waaronder Totilas en Sisther de Jeu. Moeder Ulinda is een keurmerrie van de dit jaar keur verklaarde Negro. Grootmoeder Kolinda is een stermerrie van de preferente Cocktail. Zij bracht in combinatie met TCN Partout al een ZZ-Licht dressuurpaard. Overgrootmoeder Gasinda is een keursport(dr)-merrie van Formateur die zelf actief was in de Lichte Tour. In de fokkerij bracht Gasinda ook een ZZ-Licht dressuurpaard van Cocktail. De moederlijn wordt verder opgebouwd uit een keur sport(dr)-merrie van Doruto en een keur preferente prestatiemerrie van Enfant de Normandie.

Ulinda is een voldoende ontwikkelde merrie, die goed in het rechthoeksmodel staat. Het hoofd is zeer sprekend met een mooi groot oog. De nek is goed van lengte; de hoofd/halsverbinding is licht. De hals is goed gespierd en ruim voldoende lang. De schoft is voldoende hoog en lang. De schouder is voldoende lang en iets steil gelegen. De rug is iets gezonken. De lendenen zijn goed gespierd. De croupe is hellend en voldoende lang met een mooie lange bilspier. Het voorbeen is goed gesteld, iets kort. Het achterbeen is goed gesteld. De kootstand is goed. De hoeven zijn iets smal en hebben goede verzenen. Het fundament is goed; de benen zijn iets opgelopen, de merrie is hoogdragend. De stap is goed van ruimte en actief. De draf is goed van ruimte met veel souplesse en afdruk en goed gedragen. De galop is goed van ruimte en goed gedragen met veel afdruk.

Ulinda is een voskleurige merrie met een stokmaat van 1,62 meter.

Sportieve carrière

Carrière in de fokkerij

Verrichtingsonderzoek

Bodyguard nam in 2009 deel aan het verrichtingsonderzoek van het KWPN.

Hij behaalde de volgende cijfers:

Stap: 7,5
Draf: 7,5
Galop: 8,5
Souplesse: 8
Houding & Balans: 8
Rijdbaarheid & instelling: 8
Aanleg als dressuurpaard: 8
Totaal: 79


Verrichtingsverslag

Bodyguard is een eerlijke en betrouwbare hengst met een goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken. De stap is zuiver en ruim voldoende tot goed van ruimte. De draf is ruim voldoende van ruimte en gedragen. De galop is krachtig, goed van ruimte en gedragen. In beweging heeft Bodyguard een goede houding, balans en souplesse met een goed ondertredend achterbeen. Het voorbeen gebruik is vlak. Als dressuurpaard heeft Bodyguard veel aanleg en geeft zijn ruiters een goed gevoel.

Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Verwacht bevruchtend vermogen klasse: voldoende.

Bodyguard lijkt het beste te passen bij merries met een goede lengte van het voorbeen die verbetering behoeven van de galoppade.

Fokwaarden

  • Fokwaarde dressuur: 151 (36%).

Nakomelingenkeuringen

Resultaten in de fokkerij

/

Goedgekeurde nakomelingen

/


Nakomelingen in de sport

/

Nakomelingen in de fokkerij

/

Bronnen, referenties en/of voetnotenBij dit artikel ontbreken afbeeldingen.
Als je dit artikel aan wilt vullen kun je op bewerk klikken om je kennis aan dit artikel toe te voegen.

Auteurs: Dribbel, Aurora3, P Tries